top of page

HEM   >   VIKSJÖ GÅRD OCH TIDENS VINDAR

Bilder_undersidor_008.jpg

VIKSJÖ GÅRD OCH TIDENS VINDAR

Viksjö Gård har ett förhållningssätt som inte alltid klingar i takt med den övriga världen. Istället för att följa tidsandan och försöka vara som alla andra, har Viksjö Gård försökt sitta still i båten, och bygga upp en integritet kring det vi är bra på.

 

Vi är övertygade om att den kunskap som har ackumulerats här behövs i samhället, och i omhändertagandet av unga, och därför är vi fast beslutna om att fortsätta erbjuda den vård som vi är bra på.

 

Ungdomar som kommer till oss har även tidigare haft insatser, främst i öppenvård. Eftersom de blivit placerade hos oss har dessa insatser inte varit tillräckliga.

 

Därför tror vi att det är bra att vi gör något annat. Det är i själva verket vårt existensberättigande – att vår kompetens delvis är en annan än den som finns inom psykiatri och socialtjänst.

 

Dock kan det ibland utövas ett starkt tryck att vi ska vara som alla andra.

 

Nedan presenteras några tankar om vår tid, om behandling, psykiskt lidande och om vad det är att vara människa. Det kan ses som en varudeklaration – ungefär så här ser vi på världen och på människan, och det är den synen som lett till att vår behandlingsmodell ser ut som den gör.

Fykant_001.jpg

Barnperspektiv

Fykant_002.jpg

Evidens

Fykant_003.jpg

Mätbarhet

Fykant_004.jpg

Diagnosens betydelse

Fykant_005.jpg

Vikten av relationer

Fykant_009.jpg

HBTQ

Fykant_006.jpg

Frihet och ansvar

Fykant_003.jpg

Neuropsykiatri

Fykant_007.jpg

Mentalisering

Fykant_008.jpg

Institutionalisering

Fykant_009.jpg

Läkemedel och prat

Fykant_011.jpg

Tid

bottom of page