top of page

HEM   >   TILL UNGDOMAR, FAMILJER OCH NÄTVERK 

till_ungdomar_och_föräldrar.jpg

TILL UNGDOMAR, FAMILJER OCH NÄTVERK

”Tack för att ni visade mig vägen och för att ni höll min hand tills jag kunde gå den själv.”

- Före detta ungdom

När en ungdom placeras på behandlingshem är ofta graden av frustration hög hos ungdom och föräldrar. Man har ofta kämpat länge för att komma tillrätta med sina problem, och placeringen på behandlingshem är en lösning som man troligen helst velat slippa. Alla dessa känslor är fullt förståeliga.

 

Föräldrar och ungdomar kan även bygga upp stora förhoppningar på placeringen, ibland så höga att de blir orealistiska. Då blir besvikelsen desto större när svårigheter uppstår.

 

Viksjö Gård har lång erfarenhet av att skapa en trygg miljö för ungdomar med psykiska och sociala problem, men det innebär inte att vi är immuna mot de svårigheter som uppstår på behandlingshem. Ilska, besvikelser och brustna illusioner är vanliga. Men om man vill uppnå förändring är det viktiga att personal, ungdomar och föräldrar stannar kvar i det svåra, och löser de konflikter som uppstår.

 

Vi hoppas att du som skrivs in här - och ni föräldrar - har en vilja att skapa förändring, för vi har erfarenhet av att förändring är möjlig. Och behandlingen ger bäst resultat om vi alla arbetar åt samma håll.

 

På dessa sidor finns information om hur det fungerar hos oss. Om ungdomar och föräldrar läser detta inför placering blir det lättare att få en realistisk bild av vad det är att få behandling på Viksjö Gård, och om det passar för er.

 

Om ni vill få en än mer fyllig bild kan ni läsa vidare under rubrikerna En förutsägbar vardagEtt förutsägbart år och En förutsägbar behandlingsprocess

Fykant_001.jpg

Var börjar man?

Fykant_002.jpg

Behandlingsprocessen

Fykant_003.jpg

Smått och stort
om livet på behandlingshemmet

Fykant_004.jpg

Föräldrar och nätverk då?

bottom of page