top of page

HEM   >   TILL UNGDOMAR, FAMILJER OCH NÄTVERK  >  SMÅTT OCH STORT OM LIVET PÅ BEHANDLINGSHEMMET  >   MOBILTELEFONER, NÄTVERK OCH DATORER

MOBILTELEFONER, NÄTVERK OCH DATORER

Teknikutvecklingen går snabbt. Förr fanns ett datorrum på behandlingshemmet, där det fanns en dator som ungdomar kunde boka. Numer har nästan alla ungdomar telefoner som innehåller alla datorns funktioner, och några till.

 

Det skapar en situation i vilken ungdomarna hela tiden har tillgång till underhållning och sociala medier. Vi har ett trådlöst nätverk som är tillgängligt fram till klockan 23.00 på vardagar och fram till klockan 00.00 på helger.

 

Ungdomar som bor på Viksjö Gård får själva ta ansvar för sina telefoner och det är även tillåtet att ha dator eller Tv-spel på rummet. Men som så mycket annat på Viksjö Gård är friheten beroende av att ungdomen kan ta eget ansvar.

 

I de fall då Viksjö Gårds personal bedömer att vården blir för störd av mobiltelefoner kommer en diskussion inledas med ungdomen, föräldrar och socialtjänst för att skapa rutiner som begränsar mobilanvändandet. Allt för att ge trygghet och öka förutsättningarna för en lyckad behandling.

bottom of page