top of page

HEM   >   TILL UNGDOMAR, FAMILJER OCH NÄTVERK   >   VAR BÖRJAR MAN?   >  INFORMATION OM INSKRIVNING

INFORMATION OM INSKRIVNING

Det är viktigt för oss att både ungdomar och föräldrar ska känna sig trygga med placeringen på Viksjö Gård Behandlingshem. Därför har vi under lång tid haft en noggrant utformad inskrivningsprocess.

 

Vi vill att ungdom, föräldrar och socialtjänst besöker oss innan beslut fattas. När vi presenterat oss och visat ett rum i vilket ungdomen skulle kunna flytta in, får ungdomen, familjen och socialtjänsten åka härifrån. Men man får inte tacka ja, eller nej omedelbart. För att skapa utrymme att reflektera och prata med varandra innan beslut, vill vi inte ha besked förrän nästa dag. 

 

Om beslut fattas att ungdomen ska skrivas in vill vi planera för att minst en förälder, helst båda, kan vara med under de första dagarna. Vi har en familjelägenhet i vilken föräldrar kan sova, och där ungdomen kan sova sin första natt, innan den flyttar in i sitt rum.

 

Inskrivningsdagarna brukar innehålla presentation av familjeterapeut, ärendeansvarig och övrig personal, möten med socialtjänsten, samt familjesamtal i vilken vi skapar oss en bild av familjens historia.

 

Vi brukar även hinna äta lunch på restaurang och åka till IKEA - med eller utan föräldrar. Där kan ungdomen köpa lakan, handdukar, och något personligt för att sätta prägel på sitt rum på Viksjö Gård.

bottom of page