top of page

HELGER

Helgerna inleds på fredag kväll, ofta med någon trevlig hemmaaktivitet för den som vill. På fredags- och lördagskvällar behöver ungdomarna inte vara inne på sina rum förrän klockan 00.

 

Liksom kvällarna är helger friare än vardagarnas dagtid. Ungdomar kan sova ut, men om de inte synts till vid klockan 12 så kommer personal och tittar till dem. När alla är uppe kan personal och ungdomar i informella möten planera dagen.

 

Personal undersöker om det kan finnas intresse för en gemensam aktivitet, eller om ungdomarna vill vara hemma. Ibland kan man göra utflykter som kostar lite mer andra gånger får man nöja sig med att laga middag tillsammans i stora huset och kanske åka och köpa lördagsgodis tillsammans till kvällsfilmen.

 

På helger finns utrymme för mer omfattande planeringar, som att åka hem eller att tillbringa en dag med en kompis. Oavsett vad så är det viktigt att göra överenskommelser med personal, och ibland måste även socialtjänst och föräldrar blandas in i planeringen.

 

Söndagen ser vi som en dag av vila och uppladdning inför kommande vecka. Det är en besöksfri dag och de ungdomar som varit borta på planeringar ska helst vara tillbaka innan middagen.

bottom of page