top of page

HEM   >   MILJÖTERAPI I VIKSJÖ GÅRDS TAPPNING  >  JULMIDDAG OCH ÅTERSEENDE

JULMIDDAG OCH ÅTERSEENDE

Nästa återseende kan dröja. Det sker under julmiddagen en onsdag i början av december. Till den är alla ungdomar som bott på Viksjö Gård behandlingshem det senaste året välkomna, om man avslutat under ordnade och planerade former.

 

Då återser den före detta ungdomen Viksjö Gårds personal och de ungdomar som fortfarande bor kvar. Då har de ytterligare distanserat sig från tiden på Viksjö Gård. Det är en ganska kort stund för ungdomarna att återse hela personalgruppen, men det brukar vara intensivt, trevligt och välgörande.

 

Nu har ungdomen förhoppningsvis börjat leva den framtid som vi skapade bilden av under tiden på Viksjö Gård. Nu har förhoppningsvis andra människor och sammanhang blivit viktigare än Viksjö Gård, och därför blir avskedet denna gång förhoppningsvis lättare.

 

Från och med nu har ungdomarna inte kontakt med personalen på Viksjö Gård, om de inte själva ringer någon gång och berättar hur de har det. Ibland får vi telefonsamtal från, eller besök av ungdomar flera år senare. De kanske vill berätta att de kommit in på en utbildning, fått ett jobb, blivit förälder, eller berätta att de inte har det bra.

 

De här samtalen och de känslor de kan väcka hos personalen, är en sorts mått på vad vår behandlingsmodell kan ge.

bottom of page