top of page

HEM   >   MILJÖTERAPI I VIKSJÖ GÅRDS TAPPNING  >  INSKRIVNINGSDAGAR

INSKRIVNINGSDAGAR

Under inskrivningsdagarna vill vi att föräldrar bor i Viksjö Gårds familjelägenhet under ett par eller tre dagar. Det är en möjlighet för familjen att lära känna personal och att få en inblick i hur vi arbetar.

 

Det ger även ungdomen möjlighet att stegvis flytta in hos oss. Oftast tillbringar ungdomen första natten med föräldrarna, och den andra på sitt rum, med föräldrarna kvar i familjelägenheten.

 

När föräldrar stannar kvar finns även tid att göra ett bra inledande arbete och att komma igång med familjesamtalen. Vi vill även att socialtjänsten ska vara med i en del av inskrivningen så att vi kan gå igenom vårdplanen tillsammans och tala igenom samarbetet. Under dessa dagar vill vi också ge information om hur vi arbetar och vad familjen kan förvänta sig. Vi brukar åka till IKEA för att ungdomen ska få köpa saker till sitt rum, och vi brukar äta lunch på restaurang. Ungdomen ska även delta i ett morgon- och eftermiddagsmöte och presentera sig för ungdomsgruppen.

 

Men viktigt under inskrivningsdagarna är också att få en inledande kunskap om vad det är som lett familjen till den situation den befinner sig i, och att bygga upp en tillit till att vi på Viksjö Gård, ungdomen och föräldrarna kan göra något bra tillsammans och arbeta åt samma håll.

bottom of page